Brooklyn Soap Company Beard Oil

We zien het al voor ons. We lopen door een vuile smalle steegje in New York. Het is een kernachtige herfstochtend. Grote sjaal meerdere malen rond de nek gedraaid. Baard goed zichtbaar. We stoppen voor een etalageraam met een nauwelijks zichtbare scheur in de linkerbovenhoek. Onze blikken worden naar binnen getrokken. Achter het glas, op een voetstuk, staat een flesje van Brooklyn Soap Company Beard Oil. “Dat men moet gaan zitten als een versleten honkbal in een nieuw geoliede handschoen van de vanger” fluisteren we in koor. Hadden we gelijk?

Geur
“Het ruikt naar gin!” roept de eerste. “Het ruikt naar JUNIPER !!” roept de andere. Zo bleven we een tijdje doorgaan totdat we het erover eens waren dat de geur niet genoeg is om het bij onze topfavorieten te plaatsen. Het ruikt precies zoals je zou verwachten van een baardolie. Een beetje dennenboom achtig en een beetje vettig. Geen toegevoegde punten om over te praten. Sorry.

Fles en verpakking
Zelfs hier voelt het vrij neutraal. Een flesje die ermee door kan met een (nauwelijks) aanvaardbare etiket. De druppelaar is echter wel goed, maar dat is altijd een plus.

Conclusie
Als je meer als vijf keer naar New York bent geweest, een van die I LOVE NY shirtjes in de kast hebt en van alles houdt wat met “The Big Apple” te maken heeft dán is deze olie misschien iets voor jou. Zo niet… nah.

Ingrediënten:
Veel verschillende oliën waarvan er geen enkele echt uit springt.