Voordelen van baardolie

Als je rondloopt met net zo veel haar aan de onderkant van je hoofd als op de bovenkant dan zou het volkomen logisch moeten zijn als je al in het bezit bent van een paar flesjes baardolie. Maar… als je op de een of andere manier als laatst om de hoek komt kijken wat dit betreft en er nu over nadenkt om een flesje baardolie voor jezelf te halen, kunnen we misschien beginnen met een praatje over alle voordelen dat baardolie met zich mee brengt. Laten we beginnen met de meest voor de hand liggende.

1. Je baard zal zachter worden.
Ja, de oliën maken je baard zacht. Goh, meen je niet. Het zal makkelijker zijn om je baard te onderhouden, trimmen, vormen en de wat wildere haren in toom te houden.

2. Je huid zal minder jeuken.
De baard oliën hydrateren zelfs de huid onder de baard waardoor het minder jeukt. Alleen dat al is een grote reden om te beginnen met het gebruiken van een olie.

3. Je baard zal lekkerder ruiken.
Degenen die hun baard niet verzorgen en het regelmatig wassen zullen al snel ervaren hoe een gerimpelde neus eruitziet en dan af ​​en toe die opmerkingen dat je gezichtshaar nou niet bepaald naar bloemetjes ruikt. Aangezien de selectie van baard oliën zowel sterkere en lichtere geuren aanbiedt in alle vormen, is het eigenlijk alleen maar een kwestie van tijd (oké, ook een kwestie van geld) voordat je een eigen favoriet vindt.

4. Je maakt je baard schoon.
Ooit gehoord van baard roos? Een veel voorkomende misvatting in dit geval is dat het geen kleine droge stukjes huid in je baard zijn. Het is eigenlijk kleine schimmel. Met een goede olie houd je je baard schoon en zal je niet rond hoeven te lopen als een oerwoud.

Om de voordelen samen te vatten kan men zeggen dat het echt je geld waard is (hoewel de flesjes er vaak klein uit zien). Je ziet er netter en schoner uit, je ruikt beter en je zult een betere hygiëne hebben – alles voor slechts een paar honderd kroon om de maand. Als je het ons vraagt, is er geen twijfel mogelijk – probeer een echte baardolie en je zult er geen spijt van krijgen.