Hoe gebruik je baardolie?

Baardolie is heel eenvoudig in gebruik. Het kan haast niet eenvoudiger!

Baardolie, de regels!

Meestal heeft baardolie een handige pipet om de olie op je hand te doen

Er zijn geen regels wanneer je baardolie moet gebruiken. Je gebruikt het wanneer jij dat prettig vindt. Dit kan ’s morgens zijn als je voor de spiegel staat en je aan het opfrissen bent om de dag te beginnen. Of na het douchen (vlak voor het douchen is een beetje onzinnig en zonde van je geld). Je kan het gebruiken als je naar bed gaat. Of zelfs meerdere malen gedurende de dag.

Belangrijk om te weten is dat door douchen je baardharen zich openen. Hetzelfde gebeurd met de poriën van je huid. Dus als je baardolie gebruikt vlak na het douchen zullen je huid en je haren de olie beter opnemen.

Het belangrijkste is dat je niet te veel moet gebruiken. Want als je dat doet loop je de kans dat je met een vette baard rondloopt. Een goede baard olie trekt in, in je baardharen en je huid. Maar zelfs een goede baardolie zal je een vettige baard geven als je er te veel van gebruikt.

Smeer het in je baard

Dus doe een paar druppels op je hand en wrijf dit tussen je handen. Daarna kneed je de olie in je baard. Hierbij ga je goed met je vingers door je baard heen en zorg je ervoor dat je ook de huid onder je baard goed masseert zodat de olie ook daar komt. Als je handen nu droog aanvoelen zou je nog een beetje kunnen gebruiken. Zijn je handen echter nog nat van de olie dan heb je teveel gebruikt.

In principe ben je nu klaar met het aanbrengen van de baardolie. Het is echter verstandig om de olie nog wat beter te verspreiden door je baardharen. Dit doe je met behulp van een kam en/of borstel. Kies dan wel voor een kam gemaakt van hoorn (of op z’n minst van een goede kwaliteit hout) of een borstel met zwijnenharen. Dit zijn allebei producten die niet je baard beschadigen en de olie goed oppakken waardoor deze beter verspreid wordt.

En klaar ben je.

Tip van ons: Als je gedurende de dag met wat vochtige vingers door je baardharen gaat komt bij een goede olie de geur weer terug. Dit dit bijvoorbeeld als je je handen hebt gewassen.

Nog een tip van ons: Als je een goede baardolie zoekt, en je een ruim aanbod wilt hebben wat betreft aan geuren, kijk dan eens bij Dutchbeards. Onze favoriet wat betreft natuurlijke handgemaakt baadverzorgingsproducten.

Wil je meer tips & tricks? Lees dan hier verder