Waar koop je baardolie?

Er zijn heel veel verschillende manieren om aan baardolie te komen. Als je een baarddrager bent is de kans erg groot dat je met enige regelmaat een bezoek aan de barbier brengt. Veel barbiers hebben altijd wel een paar merken baardolie te koop staan in hun barbershop. En als je naar een goede barbier gaat dan zal hij je ook zeker het gebruik van baardolie aanbevelen.

Baardolie online kopen

Dan zijn er natuurlijk ook nog de online kanalen. Er zijn meer dan genoeg webshops die baardverzorgingsproducten verkopen. Je vindt deze in Nederland maar ook met heel veel gemak in het buitenland. Echter dan moet je vaak wel rekening houden met hoge kosten voor het verzenden van je producten. Je kan tegenwoordig zelfs je baardolie kopen in China middels de bekende websites aldaar, echter je weet dan vaak niet wat voor grondstoffen er gebruikt worden en of je baardolie wel veilig is om te gebruiken.

Lokale winkels

Er is ook altijd nog de mogelijkheid om bij je lokale drogist te kijken of zij baardolie verkopen. We zien steeds vaker dat de drogisterijen hun assortiment uitbreiden met baardverzorgingsproducten zoals baardolie. Echter onze ervaring is dat dit vaak erg goedkope producten zijn. En dat merk je niet alleen aan de prijs…

Wat kost een baardolie?

Wij zijn erg uiteenlopende prijzen tegengekomen. Variërend van €1,50 tot €69,- (en het kan waarschijnlijk nog wel gekker. De gemiddelde prijs ligt tussen de €20,- en €30,- voor een flesje van 30 ml. In de meeste gevallen is de prijs inherent aan de kwaliteit (uitzonderingen daar gelaten). Een goede basis olie is duurder in aanschaf dat een goedkopere variant. Hetzelfde kan natuurlijk gezegd worden over de geurstoffen. Daarnaast zal een producent veel geld moeten investeren in de veiligheidsbeoordelingen en testen die op hun producten moeten worden uitgevoerd. Los van alle andere regel- en wetgevingen waar zij zich aan moeten conformeren. Een goed product kost geld, maar je krijgt dan ook wel vaak waar voor je geld.

Persoonlijk zijn wij fan van de producten van Dutchbeards. Zij maken op traditionele wijze baardverzorgingsproducten op natuurlijke basis met voortreffelijke geuren. Je vindt hun producten bij verschillende barbershop maar ze hebben ook hun eigen online verkoop kanaal op www.dutchbeards.com